четверг, 23 марта 2017 г.





Остннім часом дуже популярним став такий вид занять, як " handmade " - дослівно з англійської - «зроблено вручну», або просто - рукоділля. Нandmade - це спосіб самовирження, здоволення та відмінні ліки від нудьги і щоденності.
До речі, в європейських країнах handmade давно вже оцінюється дуже високо. І в бабусі, яка торгує пов'язаними вручну шалями, можна купити собі подарунок навіть за допомогою банківської карти (у найближчому супермаркеті для вас можуть провести такий платіж). Причому робиться це не з любові до бабусі, а тому, що саме завдяки їй у цей супермаркет заходять багато туристів.

А отже, для початку потрібно підкреслити, що ручна робота не має на увазі непрофесійність. Погодьтеся, адже і зроблені на виробництві речі відрізняються за якістю, а тим більше вони відрізняються від ексклюзивних речей відомих кутюр'є. Так от, справжній handmade - це робота професіоналів у своїй галузі. Причому неважливо, якими шляхами вони до цього прийшли: хтось в'яже з дитинства, а хтось від нудьги під час вагітності вирішив спробувати зробити листівку своєму майбутньої дитини і відкрив у собі небувалий талант дизайнера.


Раніше в світі панував суцільний handmade, так як заводів і фабрик не було зовсім і нашим предкам доводилося все виготовляти самим:
  • предмети побуту;
  • одяг;
  • прикраси;
  • знаряддя праці і т. д.
Потреби весь час зростали, тому виникла необхідність промислового виробництва. Але навички ліплення, шиття, в’язання, вирізання з дерева і т. п. передавалося з покоління в покоління.
В даний час в магазинах можна купити що завгодно, вітчизняного і зарубіжного виробництва. Чого там тільки немає: на будь-який смак, колір і переваги. Але речі ручної роботи, як і раніше, користуються особливою популярністю, хоч і коштують вони не дуже дешево. Але це і не дивно: в часи стандартів важко відшукати щось особливо оригінальне.
Все це часто вже не мало практичної потреби тому, почасти, використовувалося заради хліба насущного, а частіше – для власного задоволення або щоб подарувати близьким людям незвичайні подарунки.
У чому плюси рукотворних робіт і чому все більше зростє попит і інтерес до цього виду занять?
v В першу чергу, це індивідульність. Як скзв Бтлер С.: «Будь-яке людське творіння, будь то літертур, музика чи живопис, - це звжди автопортрет», ми всі різні, як і наші рукотворні роботи. Адже втор у своїй роботі висловлює ідею, народжену всередині його, реалізує свої фантзії. Тому кожна рукотворна річ унікальн і неповторна, отже, завжди допоможе виділитися з натовпу і бути не схожою на інших.
v По-друге, виготовник рукотворної речі, тобто хендмейдер створює роботу сам від почтку до кінця, повністю контролюючи свій процес і відповідючи за нього. Все робиться ретельно, уважно і ретельно, що передбачає якість виробу.
v І по-третє, кожна рукотворна річ несе в собі тепло рук автора, частинку його душі. І його натхнення, позитив і задоволення від роботи обов'язково залишає свій відбиток на виробі і передається новому власнику.
v По-четверте, заняття творчістю корисно для здоров'я. Роблячи що-небудь своїми руками, розвивається дрібна моторика рук, це в свою чергу підвищує пам'ять, розумові процеси, уяву. На руках існує багато біологічно активних точок, тому, працюючи руками, ми масажуємо їх, стимулюючи роботу всього організму.
v І по-п'яте, hand made дуже різноманітний, будь-яка людина може знайти заняття для душі: прикрасити свій будинок, порадувати друзів незвичайними подарунками. Це - корисне проведення часу, можливість завести нові цікаві знайомства, знайти однодумців, розширити свій кругозір і побачити світ у нових барвах.


Види  рукоділля
Традиційні
Сучасні
В’язання спицями
Вишивання
Декупаж
Виготовлення фігур з полімірної глини
В’язання гачком
Макраме
Срапбукінг
Квілінг
Бісероплетіння
Печворк
Миловаріння
Фелтінг


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Остннім часом дуже популярним став такий вид занять, як " handmade " - дослівно з англійської - «зроблено вручну», аб...